IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва на червено в очакване на нови сигнали от Фед*

Книжата на Hertz и DuPont поскъпват с повече от 6% на фона на обявените финансови резултати, които надминаха очакванията на анализаторите

18:14 | 07.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси стартират редовната търговия със спадове, докато инвеститорите чакат речта на гуверньора на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл във вторник, търсейки яснота относно следващите действия на американската централна банка, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,35% до 33 774 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,23% до 4101,51 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчита понижение от 0,05% до 11 881,26 пункта.

Речта на Пауъл пред вашингтонския Икономически клуб по-късно във вторник ще бъде внимателно следена от инвеститори и трейдъри. Пазарните участници ще търсят в коментарите на управителя на Фед повече яснота относно паричната политика на регулатора, който повиши основните лихви с 25 базисни пункта миналата седмица.

„Точно както действията на Фед зависят от (икономическите) данни, така и инвеститорите са зависими от коментарите на Пауъл“, изтъква Сам Стовал, главен инвестиционен стратег в CFRA Research. „С днешната си реч пред Икономически клуб във Вашингтон, мисля, че хората ще обърнат внимание върху това дали ще каже нещо ново“, добавя Стовал.

Пазарите обърнаха внимание на коментарите на Пауъл за дезинфлацията по време на пресконференцията след края на заседанието на Фед, определяйки ги като сигнал за облекчаване на паричната политика, което доведе до борсово рали.

Управителят на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари заяви пред CNBC по-рано във вторник, че централната банка не е охладила достатъчно инфлацията ,за да „обяви победа“.

Основните щатски борсови индекси в началото на редовната сесия във вторник (7 февруари). Основните щатски борсови индекси в началото на редовната сесия във вторник (7 февруари).

„Имаме работа за вършене. Знаем, че повишаването на лихвените проценти може да забави инфлацията“, изтъква Кашкари. „Трябва да повишим лихвите агресивно, за да поставим таван на инфлацията, след което да оставим паричната политика да си проправи път през икономиката“, добавя той.

Книжата на Hertz и DuPont поскъпват с повече от 6% на фона на обявените финансови резултати, които надминаха очакванията на Wall Street. Цената на акциите на Royal Caribbean се повишава с близо 9%, след като компанията отчете по-малка загуба на акция от очакваното, докато приходите ѝ бяха малко под консенсусната оценка на анализатори, анкетирани от Refinitiv.

Имаме работа за вършене. Знаем, че повишаването на лихвените проценти може да забави инфлацията.
Нийл Кашкари
Управител на Фед в Минеаполис

При технологичните компании книжата на Microsoft поскъпват с над 2,4 на сто, докато тези на Alphabet отчитат ценови ръст от 1,5 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижава до 3,63%, докато тази по 30-годишмните американски държавни облигации нараства до 3,676%.

Доларовият индекс записва ръст от 0,05% в стойността спрямо кошница от конкуренти валути до 103,68 пункта.

При търговията с петрол цената на сорт Брент се увеличава с 1,44 на сто до 82,16 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпват с 1,93% до 75,54 долара за барел.

Цената на златото расте с 0,2% до 1883,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 07.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още